ΠΑΣΧΑ 2020 -#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ KAI ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ - ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ- ΣΥΝΤΑΓΗ

# ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΩΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ   συνεχίζουν να δημιουργούν        # Μηλόπιτα εύκολη και νηστίσιμη!  




Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
7-8 μήλα  (κανονικά σε μέγεθος)
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ φυτικό βούτυρο
4 κ.γ. λεμόνι
Κανέλα τριμμένη ή ξυλάκι (προτιμήστε Κεϋλάνης)
Γαρίφαλο τριμμένο ή 4 μοσχοκάρφια 
4 κ.σ. σταφίδες (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα:
Ζάχαρη άχνη 
Κανέλα ( προαιρετικά) 

Πλένουμε χεράκια, φοράμε ποδιές και ξεκινάμε…


Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους.

2. Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη το βούτυρο και τις σταφίδες να βράσουν μέχρι να δέσουν.

3. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το χωρίζουμε σε τρεις κάθετες λωρίδες.

4. Βάζουμε στη μεσαία λωρίδα τη γέμιση και κάνουμε κάθετες ψαλιδιές στις δυο κάθετες λωρίδες

5. Γυρίζουμε την πρώτη και την τελευταία έτσι ώστε να αγκαλιάσουν τη γέμιση και στη συνέχεια πιάνουμε μια λωρίδα από τη μια και μια από την άλλη και της σταυρώνουμε μέχρι να τελειώσουν.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα ανάλογα με το φούρνο.

7. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με την άχνη και αν θέλουμε και κανέλα.

Είναι πεντανόστιμη και η γεύση της θυμίζει στρούντελ!

ΕΙΚΟΝΕΣ  -ΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ:

 



 


ΕΙΚΟΝΕΣ Πηγή: https://www.cretangastronomy.gr/


Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!