ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
για τα παιδιά γιατί # Μένουμε Σπίτι
Kαι φτιάχνουμε νόστιμα γλυκά και όχι μόνο…!!!
Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για όλους μας…
Δεν θα φτιάξουμε τα τσουρεκάκια και τα κουλουράκια στις τάξεις μας όλοι μαζί αλλά ξεχωριστά! Ο καθένας σπίτι του…. …Τα παιδάκια με τις οικογένειές τους και……..χωρίς τις γιαγιάδες και τους παππούδες…..
και οι δασκάλες στα σπίτια τους !
Φέτος δεν θα μυρίσει Πάσχα ο Παιδικός Σταθμός μας!!!!
Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να γεμίσουν γλυκές ευωδιές …
και να μυρίσουν Πάσχα όλα
τα σπίτια των μικρών βοηθών- μαθητών ….που έχουν μάθει πολλά από τις δασκάλες τους σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες μέσα στις τάξεις τους!!!!!!
Παρακάτω σας έχουμε μερικές Συνταγές όπου θα μπορέσετε να ετοιμάσετε μαζί Μανούλες και παιδάκια!
Στα παιδιά αρέσει ιδιαίτερα να χρησιμοποιούν την αφή τους, και η μεγάλη τους χαρά είναι να βοηθάνε στα κουζινομαγειρέματα.…
Δώστε λοιπόν την ευκαιρία και τη χαρά στα παιδιά σας να δημιουργήσουν ,να νιώσουν μικροί μάγειρες, μικροί ζαχαροπλάστες και εξερευνητές στη κουζίνα!
Μπορούν να γίνουν άριστοι βοηθοί, και μέσα από αυτή τη διαδικασία (συγκεντρώνω τα υλικά - εκτελώ την συνταγή βήμα προς βήμα – μετρώ, ζυγίζω, υπολογίζω ποσότητες, πλάθω, ψήνω ) μαθαίνουν χρήσιμες έννοιες και έρχονται σε επαφή με ακόμη περισσότερα υλικά εξερευνώντας την υφή ,την όσφρηση και τη γεύση τους! Μην φοβηθείτε την ακαταστασία, αλλά επικεντρωθείτε στην χαρά της δημιουργίας που θα αισθανθούν τα παιδιά σας!!!
Πλένουμε χεράκια, φοράμε ποδιές και ξεκινάμε…
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ για αγαπημένα τσουρεκάκια:
Πασχαλινά τσουρέκια
Υλικά:
• 500 γρ αλεύρι
• 30 γρ μαγιά φρέσκια ή 1 ξερή μαγιά
• 200 γρ γάλα χλιαρό
• 2 αυγά
• 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
• 60 γρ βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.γλ κακουλέ
• 1 κ.σ μαχλεπί
• Ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
1. Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά (αν είναι φρέσκια τη σπάμε με τα χέρια), τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα, τα αυγά και τα μυρωδικά με το αλάτι.
2. Τα ζυμώνουμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπάμε να ενωθούν λίγο ακόμη, περίπου 2 λεπτά.
3. Πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και μία πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη 1 ώρα, να διπλασιαστεί.
4. Πασπαλίζουμε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι, πατάμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 6 κομμάτια 3 για κάθε τσουρέκι, διπλώνουμε τα κομμάτια της ζύμης, πλάθουμε κορδόνια για να κάνουμε τις πλεξούδες.
5. Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτες κουζίνας να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 175 στις αντιστάσεις.
6. Περνάμε με λίγο νερό και ένα κρόκο αυγού με το πινέλο, ή για να γυαλίσουν τα περνάμε μόνο με ασπράδι αυγού χτυπημένο, αυτά είναι γούστα, ότι αρέσει στον καθένα, πασπαλίζουμε αμύγδαλα φιλέ.
7. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 -30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, δεν τα παραψήνουμε, θα μας στεγνώσουν.
Αφού κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε μαλακά.
Πηγή: http://zzcook.blogspot.com/2012/04/blog-post_4730.html