ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

#MENOYME  ΣΠΙΤΙ  και φτιάχνουμε τις 
Πασχαλινές Λαμπάδες μας 

Όσο πρωτόγνωρες και διαφορετικές είναι φέτος οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, δεν σταματάμε να ελπίζουμε και να συνεχίζουμε τις παραδόσεις μας ακόμη και μέσα από το σπίτι!

Σας παροτρύνουμε λοιπόν,  να φτιάξουμε φέτος μόνοι μας τις Πασχαλινές λαμπάδες και τους κηροστάτες, για την οικογένεια μας και τα βαφτιστήρια μας, αξιοποιώντας έξυπνα διάφορα υλικά που έχουμε σπίτι μας!

Γιατί #ΜένουμεΣπίτι και δεν βγαίνουμε για ψώνια!!!

1. Πασχαλινές λαμπάδες:

Υλικά:

- Μια λαμπάδα ή κεράκι σε ό,τι χρώμα θέλουμε
- Παιχνίδια (τα οποία δεν παίζουν ή δεν θέλουν τα παιδιά)
- Κορδέλες σε ό,τι χρώματα ή μεγέθη έχουμε
- Διάφορα φάσματα ή τούλι

Διαδικασία:

Μπορούμε να φτιάξουμε φιόγκους, να κρεμάσουμε κορδέλες και παιχνίδια, να τυλίξουμε στη λαμπάδα διάφορα υφάσματα ή κορδέλες και γενικά να αφήσουμε τη φαντασία μας να δημιουργήσει!

Παρακάτω σας έχουμε 2 χρήσιμες και εύκολες προτάσεις για στολισμό λαμπάδας, που μπορεί να σας βοηθήσουν! Δημιουργήστε λοιπόν…




2. Κηροστάτες

Για τους κηροστάτες θα χρειαστούμε την βοήθεια των παιδιών, όπου θα ζωγραφίσουν τις παραστάσεις που απεικονίζονται στους κηροστάτες με χρώματα που τα ίδια επιθυμούν!

Παρακάτω σας έχουμε 3 πατρόν, όπου μπορείτε να τα εκτυπώσετε, να τα ζωγραφίσουν τα παιδιά, να τα κολλήσετε και να έχετε το τελικό σας κηροστάτη!

Μερικές συμβουλές ακόμη: 

Τσακίζετε στις διακεκομμένες γραμμές , βάζετε κόλλα στα σημεία που είναι γαλάζια, και κάνετε τρυπούλα στον μικρό κύκλο, ανάλογα με το πάχους της λαμπάδας. Επίσης, αν θέλετε να είναι περισσότερο σταθερός ο κηροστάτης, μπορείτε να το κολλήσετε και σε ένα πιο χοντρό χαρτόνι. 

Καλή σας διασκέδαση….



Πατρόν για κηροστάτη :