ΑΡΧΙΚΗΗλεκτρονική πλατφόρμα με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά
Το παιδαγωγικό & ψυχαγωγικό υλικό έχει στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι

Παιδικοί Σταθμοί - ΔΟΘ

«Πρόκειται για μία αξιέπαινη ενέργεια του ΔΟΘ και του εκπαιδευτικού προσωπικού των παιδικών σταθμών μας, που ενθαρρύνει την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση στο σπίτι. Προτρέπω όλους τους  γονείς να περιηγηθούν στη σελίδα και να αντλήσουν ωραίες ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και ευχόμαστε όλοι να έχει σύντομα αίσιο τέλος και θα έχει να είστε σίγουροι. Όμως ας δούμε και τη θετική πλευρά του «μένουμε σπίτι», γιατί είναι μία καλή ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά μας, να παίξουμε μαζί, να γελάσουμε μαζί, να χαρούμε το κάθε λεπτό μαζί τους εποικοδομητικά, να ζήσουμε τις στιγμές που πολλές φορές μας στερεί η καθημερινότητα. Και οι εκπαιδευτικοί μας είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν και εκπαιδευτικά αυτές τις στιγμές.»

Γιώργος Αναστασίου
Δήμαρχος Θηβαίων

«Στην ιδιαίτερα πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε οφείλουμε να βρούμε τρόπους ώστε να συνεχίσουμε το παιδαγωγικό έργο και να κάνουμε τη διαμονή των παιδιών στο σπίτι όσο γίνεται πιο ευχάριστη και εποικοδομητική. Ευτυχώς σε αυτήν τη προσπάθεια έχουμε σύμμαχό μας την τεχνολογία. Έτσι δημιουργήσαμε αυτήν τη ψηφιακή πλατφόρμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των Παιδικών μας Σταθμών και όχι μόνο, στην οποία οι γονείς θα μπορούν να βρουν χρήσιμο υλικό (φύλλα εργασίας, κατασκευές, τραγούδια κα) το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΔΟΘ που υποστηρίζει την πλατφόρμα αυτή σε μια προσπάθεια παροχής, απομακρυσμένου έστω, παιδαγωγικού έργου.»

Σταμάτης Καλαμιώτης
Πρόεδρος Δ.Ο.Θ.


Λίγα λόγια για τη σελίδα μας

Περιλαμβάνεται παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι.

Στην πλατφόρμα θα περιλαμβάνονται  δραστηριότητες των παιδιών μαζί με τους γονείς μέσα στο σπίτι ή  στην αυλή  με υλικά ανακυκλώσιμα, αξιοποιώντας ότι υπάρχει στην διάθεση του σπιτιού, φύλλα εργασιών, κατασκευές, τραγουδάκια, παραμυθάκια, βιντεάκια, συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και πολλές άλλες προτάσεις για κατασκευές, παιχνίδια και δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των μικρών παιδιών με τους γονείς μέσα στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι από το εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολείται  στους Παιδικούς  Σταθμούς του ΔΟΘ.

Αποτελεί μια έμπρακτη προσπάθεια   να υποστηρίξουν τους γονείς και να προσφέρουν δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να γίνει πιο εύκολη, πιο ευχάριστη και πιο εποικοδομητική.

 «Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και 

                                                              Μένουμε ΣπίτιΣυγχρόνως, όμως, μένουμε δημιουργικοί και μένουμε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Και πράγματι θα τα καταφέρουμε».


ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ
 ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΜΑΣ:


Τώρα που έμαθα:


και


Πάντα θυμάμαι ότι:
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΔΟΘ